Erişilebilirlik

ABD'de de Yoğun Önlemler Alınıyor


Londra’daki bombalı saldırıların ardından Amerika’nın büyük kentlerinde güvenlik önlemleri arttırıldı.

11 Eylül saldırılarından sonra kurulan İç Güvenlik Bakanlığı, ülkenin ulaştırma örgütlerini uyanık ve hazırlıklı olmaya çağırdı.

Washington, New York, Chicago, Los Angeles ve diğer kentlerde ulaşım yetkilileri çağrı üzerine gerekli önlemleri uygulamaya başladı.

Washington Transit İdaresi sözcüsü Cathy Asato şu açıklamayı yaptı: "Bir saldırı halinde gerekli önlemleri almak üzere eğitilmiş özel ekipler, ulaşım merkezlerine sevkedildi. Bomba tarama ekipleri de şu sırada istasyonlarda, trenlerde ve otobüslerde arama yapıyor. İstasyonlardaki tuvaletler güvenlik kaygısıyla geçici olarak kapatıldı."

Bu arada yetkililer, günlük işlerine gitmek üzere metro ve otobüs kullanan yolcuları, şüpheli faaliyetleri hemen özel telefon numarasını arayarak güvenlik merkezlerine bildirmeye çağırdı.

Sekizler Grubu zirvesi için İskoçya’da bulunan Başkan Bush da, Amerikan halkını metin olmaya çağırdı ve İç Güvenlik Bakanlığı yetkilileriyle durumu değerlendirdiğini açıkladı.

Renklerle belirlenen ulusal güvenlik tehdidi düzeyinin, Londra’daki saldırı üzerine yükseltilmesi konusunda henüz karar alınmadı. Sadece toplu taşıma sistemlerinde tehdit düzeyi. "yüksek" anlamına gelen "turuncu" seviyesine çıkarıldı.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı, Londra’daki saldırıdan etkilenmiş olabilecek Amerikan vatandaşları hakkında bilgi verecek özel bir telefon hattı kurdu.

XS
SM
MD
LG