Erişilebilirlik

İngiltere 10 Yabancıyı Sınırdışı Edecek


İngiltere hükümeti, “ulusal güvenliği tehdit ettiği” gerekçesiyle gözaltına alınan 10 yabancıyı sınırdışı etmeye hazırlanıyor.

İngiltere İçişleri Bakanı Charles Clarke, tutuklu yabancıların “kamu için zararlı kişiler olduklarını” belirtti ancak kimliklerini açıklamadı.

Başbakan Tony Blair, Londra’daki son bombalı saldırıların ardından, geçen hafta terörle mücadele alanında alınan yeni önlemleri açıklamıştı.

Bu önlemler arasında şiddeti kışkırtan ve nefret içerikli konuşmalar yapan yabancıların, sınırdışı edilmesi öngörülüyordu.

İçişleri Bakanı Clarke, bu yabancıların iadesinden sonra işkence görmeyecekleri yönünde, ülkelerinden söz aldıklarını da belirtti.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde imzası bulunan İngiltere; işkence görmeleri ya da idam edilmeleri muhtemel yabancıları, ülkelerine geri gönderemiyor.

Bu arada İngiltere’de mahkeme, Amerika tarafından terör suçuyla aranan bir Müslüman militanın 8 Eylül’e kadar tutuklu kalmasına karar verdi.

Üç gün önce New York’ta bir mahkeme, İngiliz vatandaşı olan Harun Reşid Asvad'ın Amerika’nın Oregon eyaletinde terörist eğitim kampı suçundan yargılanmasını istemişti.

İngiliz polisi , Harun Reşit Asvat’ın Londra’daki bombalı saldırılarla ilişkisi olduğu yolunda çıkan haberleri doğrulamadı.

Asvat, geçen ay Zambiya’da tutuklanmış ve İngiltere’ye iade edilmişti..
XS
SM
MD
LG