Erişilebilirlik

Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır’da. Erdoğan Diyarbakır’da yaptığı konuşmada, Kürt sorunun demokratikleşmeyle çözülebileceğini söyledi. Başbakan, “Sorunları kabul ediyoruz ve yüzleşmeye hazırız,” dedi.

Bu sabah saatlerinde Ankara’dan ayrılarak Diyarbakır’a giden Başbakan Erdoğan, ilk olarak toplu konut anahtar teslim törenine katıldı.

Burada halka seslenen Erdoğan, Kürt sorununun demokratikleşme yoluyla çözülebileceği yönünde mesajlar verdi. Erdoğan, “Kürt sorunu ve daha birçok sorun demokrasi ile çözülecektir,” dedi.

“Sorunları kabul ediyoruz ve yüzleşmeye hazırız,” diyen Erdoğan, Türkiye'nin geçmişte zor günler yaşadığını belirtti ve geçmişte yapılan hataları yok saymanın büyük devletlere yakışmayacağını söyledi.

Kürt sorununun sadece Türkiye’nin bir parçasının değil, tümünün bir sorunu olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Kürt sorunu herkesten önce benim sorunumdur,” dedi.

Mesajının birlik, beraberlik, kalkınma ve refah olduğunu vurgulayan Başbakan, bölgeye yatırım yapılması gerektiğini de söyledi ve Diyarbakır’lı işadamlarının bölgeye yatırım yapmasını istedklerini belirtti.

Konuşmasının bir kısmında anne ve babalara seslendiğini söyleyen Erdoğan, teröristlerin bu ülkenin evlatlarını emellerine alet ettiklerini ve devletin çocuklarını terör belasından kurtarmak isteyen anne ve babalara her türlü yardımı yapacağını ifade etti.

Erdoğan konuşmasına şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Bir Memleket İsterim” şiiriyle son verdi. Başbakan bugün Diyarbakır’da valiyle görüşecek ve bölge işadamlarıyla bir araya gelecek. Erdoğan daha sonra katılacağı yol temel atma törenlerinin ardındansa, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek. Başbakan’ın bu akşam saatlerinde Ankara’ya dönmesi bekleniyor.
XS
SM
MD
LG