Erişilebilirlik

Afet Bölgesine Ek Yedi Bin Asker


Başkan Bush, Katrina kasırgasından etkilenen bölgelere , yardım çalışmalarına katkıda bulunacak yeni askeri birlikler sevk ediyor.

Haftalık radyo konuşmasını yanında önde gelen sivil ve asker yetkililerle birlikte Beyaz Saray'ın bahçesinden canlı olarak yapan Başkan Bush, bölgede şu anda 4 bin askere ek olarak deniz piyadeleri ve paraşütçülerden oluşan 7 bin asker daha göndereceğini açıkladı.

Bush, Cuma günü inceleme yaptığı New Orleans kentinde mahsur kalan insanlara yeterli gıda ve yardım malzemesi ulaştırılamadığını kabul etti, ancak çalışmalarda ilerleme kaydedildiğini öne sürdü.

Bush, gönderilecek askerlerin yanı sıra, Louisiana ve Mississippi eyaletlerinde şu anda 21 bin ulusal muhafız askeri bulunduğunu, bunların da görevinin asayişi tekrar sağlamak ve kurtarma çalışmalarına destek vermek olduğunu vurguladı.

New Orleans'a Takviye Ulaştı

Katrina Kasırgasının büyük tahribata yol açtığı New Orleans’ta binlerce felaketzede dün nihayet tahliye edilirken binlercesi hala yardım bekliyor.

Ulusal Muhafız konvoyu dün kente girerek yiyecek ve su dağıttı. Birçok felaketzede askerlere teşekkür ederken neden dört gün beklediklerini sordu.

Kasırganın etkilediği üç eyalete sevkedilen 30 bin asker, tüm afet bölgesinde hem yiyecek dağıtıyor hem de asayişi sağlıyor.

Başkan Bush, dün tahribatı yakından görme amacıyla afet bölgesini ziyareti sırasında kendisini yardımda geç kalmakla suçlayan New Orleans Belediye Başkanı ile de görüştü.

Bu arada 10 milyar dolarlık yardım paketi Kongreden hızla geçti ve Bush tarafından imzalandı. Bush, bunun bölgeye yapılacak yardımlar için sadece ilk adım olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG