Erişilebilirlik

Teksas ve Louisina'da Ağır Hasar


Sabah erken saatlerde Meksika Körfezi'nde Teksas ve Louisiana eyaleti kıyılarını etkisi altına alan Rita kasırgası, şiddetini giderek kaybediyor.

Kasırganın yol açtığı rüzgarların hızı da saatte yaklaşık 200 kilometreden 120 kilometreye düştü.

Meteoroloji yetkilileri, kasırganın aşırı yağışlara neden olduğunu ve yağışların günler boyunca sürebileceğini açıkladı.

Deniz seviyesinin altındaki bölgeleri su basarken elektrik kesintileri olduğu ve kıyı kentlerinde geniş çaplı hasar meydana geldiği bildiriliyor. Ölü ve yaralı sayısı konusunda henüz bir bilgi verilmedi.

Amerika’nın dördüncü büyük kenti Houston, kasırgadan beklendiği kadar etkilenmedi.

Ancak, komşu Louisiana'nın New Orleans kentinin bir bölümü, Katrina kasırgasında hasar gören setlerin bir noktada yeniden çökmesi nedeniyle yeniden sular altında kaldı. Federal yetkililer henüz hasar tespiti yapabilmiş değil.

Başkan Bush, bugün Teksas'a gitmeden önce Colorado'nun Colorado Springs kentindeki büyük askeri üste yetkililerden, Rita kasırgasından sonra kurtarma ve yardım amacıyla silahlı kuvvetlerin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bush, silahlı kuvvetlerin göreve hazır olduğunu görmekten memnun olduğunu belirtti.

Rita Kasırgası, Amerika’nın dördüncü büyük kenti olan Houston’dan 2 buçuk milyon kişinin tahliyesine yolaçtı. Ancak tahliye emrine rağmen çok işi kenti terketmedi. Bunlar arasında yıllardır bölgede yaşayan Oğuz Orhon da vardı. Oğuz Orhon, geceyi nasıl geçirdiğini anlattı.


Rita kasırgasından önce Houston kentinden tahliye olanlar arasında, Houston Türk Amerikan Derneği Başkanı Tanju Obut da vardı. Tanju Obut, az önce radyomuza yaşadığı olayları ve tahliye çalışmalarını anlattı.



XS
SM
MD
LG