Erişilebilirlik

Paris'te Sokak Çatışmaları Sürüyor


Paris'in kenar mahallelerindeki şiddet olayları giderek yayılıyor. Olayların yedinci gününde sokak çatışmalarının sürdüğü bildiriliyor.

Ajans haberlerine göre, bölgede göçmenlerin çoğunlukta olduğu mahallelerde sokak çetelerinin dün gece de bazı araçları yaktı, ayrıca iki ilkokul, bir postane ve alışveriş merkezine saldırdı.

Fransa hükümeti, Paris'in kenar mahallelerinde yaşanan şiddet olaylarına çözüm arıyor. Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, itidal çağrısı yaparak olayların tırmandırılmamasını istedi. Chirac, yasaların sıkı sıkıya uygulanması gerektiğini söyledi.

Paris'in kuzeybatısındaki olaylar, geçen Perşembe günü, polisten kaçmaya çalıştığı söylenen Afrika kökenli iki gencin elektriğe kapılarak ölmesi üzerine başlamıştı. Gençlerle birlikte olan Türk genci Muhittin Altun, hastanede tedavi görüyor. Paris’in bu olaylara sahne olan mahallelerinde, daha çok Müslüman göçmenler yaşıyor ve işsizlik çok yaygın.

Fransa Başbakanı Dominique De Villepin dün, ölen iki genç ve olay sırasında yaralanan Türk vatandaşı Muhittin Altun'un aileriyle görüştü. Fuat Kozluklu, Paris’teki gelişmelerle ilgili olarak Doğan Haber Ajansı muhabiri Saadet Oruç’la konuştu.

Söyleşiye yukarıdaki Real Audio bağlantısından ulaşabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG