Erişilebilirlik

İsrail Başbakanı Hastaneye Kaldırıldı


İsrail Başbakanı Ariel Şaron dün hafif bir felç geçirdi.

Şaron'un kaldırıldığı Hassanah Hastanesi sözcüsü Yael Bossem-Levy, Şaron'a testler yapıldığını, bilincinin yerinde olduğunu ve durumunun giderek düzeldiğini söyledi.

28 Mart’ta yapılacak parlamento seçimlerine hazırlanan Şaron, üçüncü kez başbakan olmak istiyor. Geçtiğimiz ay kurucusu olduğu Likud partisinden ayrılan Ariel Şaron, daha ortada bir çizgi izlemesi beklenen yeni bir parti kurmuştu.

Jerussalem Post Gazetesi’nin editörü David Horowitz Şaron’la ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Şaron İsrail politikasında son derece önemli ve özel bir konuma sahip. Bu onun üzerindeki baskı ve stresi arttırırken, hastalanmasının da yaratacağı etkiler çok geniş bir alanda hissedilecektir.”

28 Mart seçimleri için yapılan kamuoyu araştırmaları Ariel Şaron’un rakiplerine göre açık farkla önde olduğunu gösteriyor. Şaron, Ağustos ayında Gazze’nin tamamından ve Batı Şeria’nın da bir bölümünden İsrail askerlerini çektikten sonra; süreci bir adım daha öteye götürebilecek ve askerleri Batı Şeria’nın diğer bazı bölgelerinden de çekebilecek tek adam olarak görülüyor. Ancak Ariel Şaron’un ileri yaşı ve aşırı kiloları, sağlığı ve barış sürecinin geleceğiyle ilgili kaygıları arttırıyor.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG