Erişilebilirlik

Irak Seçimine Uluslararası Soruşturma


Amerika Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice, Irak seçimlerindeki hile iddialarının, bağımsız yabancı uzmanlar tarafından soruşturulmasını memnunlukla karşıladı..

Rice, Irak Seçim Kurulunun, soruşturma talebini kabul etmekle “uluslararası standartlara uygun adil ve güvenilir seçim gerçekleştirme kararlılığını” bir kez daha sergilediğini söyledi.

Seçimi izleyen uluslararası kuruluş , Sünni ve laik Şii partilerin hile iddialarını soruşturmak üzere Irak’a bir ekip göndereceğini açıkladı..Ekip, bir Kanadalı, bir Avrupalı ve iki Arap uzmandan oluşuyor..Arap uzmanların, Sünnileri seçim dürüstlüğü konusunda ikna etmeleri bekleniyor.

BM ise seçimin saydam ve adil olduğu görüşünde.. Örgütün Irak seçim kurulundaki temsilcisi seçimde çok az usulsüzlük yapıldığını ve yenilenmesine gerek olmadığı açıkladı.

Kısmi sonuçlara göre dinci Şii partiler, 275 üyeli Irak parlamentosunda çoğunluğu ele geçirmiş bulunuyor.

Güney Kore Askerlerinin Görev Süresini Uzattı

Güney Kore Parlamentosu, Irak’ta bulunan askerlerin görev süresini bir yıl daha uzattı. Ancak askerlerin sayısının, üçte bir oranında azaltılmasına karar verildi.

Parlamento, Seul hükümetinin sunduğu tasarıyı 31’e karşı 110 oyla onayladı. Bununla birlikte onaylanan karar, Güney Kore’nin Irak’tan BİN asker çekmesini öngörüyor.

Güney Kore’nin halen Irak’ta bulunan 3 bin 200 askeri, Erbil’de yardım ve yeniden yapılanma faaliyetlerinde görev alıyor. Irak’taki yabancı asker sayısı itibarıyla bu ülke, Amerika ve İngiltere’nin ardından üçüncü sırada yer alıyor.

XS
SM
MD
LG