Erişilebilirlik

Filistin Seçimleri Ertelenebilir


Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in, Doğu Kudüs’te yaşayan Arapların oy kullanmasını engellemesi durumunda, 25 Ocak’ta planlanan parlamento seçimlerini erteleyeceği uyarısında bulundu.

Mahmud Abbas’ın liderliğindeki El Fetih Partili politikacılar da seçimlerin ertelenmesi yönünde çağrılar yapmış, ancak Abbas, bu çağrıları bugüne kadar dikkate almamıştı.

Seçimlere katılacağını açıklayan militan Hamas örgütünün önemli kazanım elde etmesi ve iktidardaki El Fetih’in konumunu zorlaması bekleniyor. Ancak İsrail devletinin yıkılmasını savunan militan bir örgütün seçimlere girmesinden, İsrail hoşnut değil.

Geçen ay İsrail hükümet sözcüsü, Doğu Kudüs’te yaşayan Arapların seçimlerde Hamas’a oy vermelerinin engelleneceğini açıkladı. Ancak sözcü, konuyla ilgili nihai kararın henüz verilmediğini belirtti.

İslami Cihat Militanlarının Aracına Füze

Gazze'nin kuzeyinde İslami Cihat militanlarını taşıyan bir araca füze saldırısı düzenlendi. Saldırıda, iki militanın öldürüldüğü bildiriliyor. İsrailli yetkililer, haberi henüz doğrulamadı.

İslami Cihat ve üç Filistinli militan örgüt, geçen Mart ayında Filistin lideri Mahmud Abbas'ın girişimleriyle başlatılan ateşkese artık uymayacaklarını açıklamışlardı.

XS
SM
MD
LG