Erişilebilirlik

Karikatürleri Protesto Gösterileri Sürüyor


Hazreti Muhammed karikatürleriyle ilgili gösteriler devam ediyor.

Afganistan’da NATO hava üssü yakınında düzenlenen gösteride 4 protestocu güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Pakistan’ın Peşaver kentinde 5 bin kişinin katıldığı bir gösteride Danimarka Başbakanının maketi yakıldı.

İran’ın ruhani lideri Ayatullah Ali Hamaney, olayları ”Siyonist komplosu” olarak niteleyerek karikatürlerin Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında çatışma çıkartmak için yayınlandığını öne sürdü.

Tahran’da Danimarka elçiliği önünde gösteriler bugün de devam ederken binaya yangın bombaları atıldı. İran, Danimarka ile ticari ve ekonomik ilişkilerini de askıya aldı.

Dünyanın en büyük Müslüman ülkesi olan Endonezya’da da Danimarka ve Avrupa Birliği aleyhine gösteri yapıldı. Danimarka hükümeti, Endonezya’daki vatandaşlarına ülkeden ayrılmaları uyarısında bulundu.


Haklıyken Haksız Duruma Düşmek

Hazreti Muhammed’le ilgili karikatürlere tepki şiddet eylemlerine dönüşünce siyasi ve dini liderler sükunet çağrısında bulundu. Eski Diyanet İşleri Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Mustafa Said Yazıcıoğlu, arkadaşımız Devrim Çubukçu’ya haklıyken haksız duruma düşmemek gerektiğini söyledi.

Karikatüristler Ne Düşünüyor?

Hazreti Muhammed’le ilgili karikatürler hakkında Türk karikatüristler ne düşünüyor? Leman Dergisi’nin yayın yönetmeni ve çizer Tuncay Akgün, karikatüre karikatürle yanıt verilmesi gerektiği görüşünde. Akgün Devrim Çubukçu’nun sorularını yanıtladı.

Danimarka'da Ne Düşünülüyor?

Peygamberi küçük düşürdüğü ileri sürülen karikatürler ilk kez geçen Eylül ayında yayınlanmıştı. Danimarka’nın en büyük Türk gazetesi Haber’in Genel yayın Yönetmeni Cengiz Kahraman, arkadaşımız Mehmet İlhan’a karikatür olayının nasıl başladığını ve Danimarkalıların olaya tepkilerini anlattı.

Söyleşileri yukarıdaki Real Audio bağlantılarından indirebilir, ya da dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG