Erişilebilirlik

Ankara'da Terörle Mücadele Konferansı


Terörle mücadelede işbirliğini artırmayı amaçlayan iki günlük uluslararası konferans Ankara’da başladı. “Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği” konulu konferansın açılışında konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, terörizmin evrensel bir tehdit olduğunu söyledi ve bu tehdidin işbirliği olmadan sona erdirilemeyeceğini belirtti. Özkök, sadece kendine yönelik terörizmi yenmeye çalışan hiç bir ulusun, kesin başarı kazanamayacağını da belirtti.

Genelkurmay Başkanı, terörün bir dış politika aracı olarak kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti ve medeniyetler çatışması doğurabilecek tahrik ve suçlamalardan sakınılmasını istedi.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai de konuşmasında İslam'la terörün bağdaştırılmasına karşı çıktı.

Konferansa NATO Kuvvetleri komutanları ve Amerika Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace de katılıyor. Pace’in yarınki oturumda konuşması bekleniyor. Konferansa Türk Silahlı Kuvvetleri ev sahipliği yapıyor.

Bu arada Ankara, altı Amerikalı senatöre de ev sahipliği yapıyor. Amerikan Senatosu Silahlı Kuvvetler Komisyonu Başkanı, Virginia eyaleti Cumhuriyetçi Senatörü John Warner başkanlığındaki altı kişilik heyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Başbakanlık’ta temaslarda bulunuyor.

XS
SM
MD
LG