Erişilebilirlik

Dünya'da Türk Öğrenciler


Türkiye’de her yıl on binlerce öğrenci üniversite sınavlarına giriyor. Binlerce öğrenci ise yüksek eğitimini değişik nedenlerle yurt dışında tamamlamaya çalışıyor. Bu öğrencilerin gittiği yabancı ülkeler Amerika ve Avrupa ile sınırlı değil.

Yurt dışındaki Türk öğrencilerden Uğur Aydın Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de ( http://www.bsu.az/ ) okuyor. Üniversite üçüncü sınıf öğrencisi Uğur Aydın Samsun Anadolu Lisesi ( http://anadolulisesi.com/CMS/index.php) mezunu. Aydın, Azerbaycan'da dört bin Türk öğrenci bulunmasına rağmen Bakü ve Ankara hükümetlerinin ilgisizliğinden şikayetçi.

Aydın Özbek ise Japonya’nın Okayama kentinde okuyor. 18 Mart Üniversitesi ( http://www.comu.edu.tr/ ) mezunu olan Özbek Okayama Üniversitesinde ( http://www.okayama-u.ac.jp/index_e.html ) Japon dili ve edebiyatı üzerine doktora yapıyor. Üç yıldır Okayama'da bulunan Aydın Özbek'in önünde birkaç yıl daha öğrencilik bulunuyor. Tokyo hükümetinin bursuyla okuyan Aydın Özbek'in Japonya'yla ilgili güzel anıları var. Japonya'da öğrencilikle ilgili bilgilere de bu sitede ulaşabilirsiniz: ( http://white.ap.teacup.com/applet/japonya/msgcate2/archive )

XS
SM
MD
LG