Erişilebilirlik

Sudan'a BM Gücü İçin Rice Devrede


Başkan Bush, Sudan’ın Darfur bölgesine bir an önce Birleşmiş Milletler barış gücü sevk edilmesi için Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ı bugün New York’a, Güvenlik Konseyi’ne göndereceğini duyurdu.

Televizyonda açıklama yapan Başkan, Afrika Birliği üyesi ülkelerin oluşturduğu askeri gücün daha genel ve esnek bir barış gücü birliğinin çekirdeğini oluşturması gerektiğini söyledi. Bush, Amerikalı yetkililerin barış gücüne asker sağlayabilecek ülkeleri belirlemeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Bush bu arada, Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir’den de, Birleşmiş Milletler barış gücüne daha net destek vermesini istedi.

Başkan Bush ayrıca, Sudan’ın Darfur bölgesine acil gıda yardımı için Kongre’den 225 milyon Dolar istedi.

Darfur'da Egeland'ın Heyetine Saldırı

Bu arada Darfur’da bulunan Birleşmiş Milletler Yardım Koordinatörü Jan Egeland, halkın galeyana gelmesi üzerine, ziyaret etmekte olduğu mülteci kampını terk etmek zorunda kaldı.

Olay, mültecilerin, Birleşmiş Milletler adına çalışan bir çevirmene saldırmasıyla başladı. Çevirmenin hükümetin desteklediğ Arap Cancavit milisleriyle bağlantılı olduğu söylentilerinin yayılması üzerine, mülteciler ayaklandı.
XS
SM
MD
LG