Erişilebilirlik

ABD: Telefon Kayıtları Toplanıyor Tartışması


Başkan Bush, Amerikan halkını teröristlerden korumak için gereken her şeyin - yasalar çerçevesinde - yapıldığını söyledi.

Bush konuşmasında, USA Today gazetesinde çıkan ve hükümetin gizlice milyonlarca Amerikalının telefon kayıtlarını topladığı yolundaki habere doğrudan değinmedi.

Ancak Başkan, Amerikalıların kişisel haklarının korunduğunu, özel yaşamlarının incelenmediğini ve telefon konuşmalarının dinlenmediğini söyledi.

USA Today’in haberinde, Ulusal Güvenlik Dairesi’nin olası terör saldırılarını belirlemek için , 3 büyük telefon şirketinden konuşma kayıtlarını topladığı öne sürülüyor.

Aralarında Senato Adalet Komisyonun demokrat üyesi Patrick Leahy’nin de bulunduğu bazı Kongre üyeleri habere büyük tepki gösterdi.

Adalet Bakanlığı Soruşturmaya Son Verdi

Amerika Adalet Bakanlığı, yönetimin Amerika’da yaşayanların uluslararası haberleşmelerini mahkeme izni olmaksızın takibe alması üzerine başlattığı soruşturmayı kapattı.

Karara gerekçe olarak Ulusal Güvenlik Dairesi’nin, Adalet Bakanlığı müfettişlerine inceleme izni vermemesi gösterildi.

Başkan Bush, 11 Eylül terör saldırılarından sonra Amerika’dan yapılan uluslararası telefon görüşmeleriyle elektronik posta mesajlarının mahkeme izni olmaksızın incelemeye alınması kararı almış, bu iş için de Ulusal Güvenlik Dairesi’ni görevlendirmişti.

XS
SM
MD
LG