Erişilebilirlik

AB Filistinlilere İlk Yardım Paketini Gönderiyor


Avrupa Birliği liderleri Hamas hükümetini atlayarak Filistinlilere yardım edilmesini öngören plana destek verdi.

Birliğin Sözcülerinden Emma Udwin 126 milyon Dolarlık ilk yardımın Filistinli ihtiyaç sahiplerine sağlık kuruluşlarına ve diğer temel hizmetleri veren sektörlere dağıtılacağını açıkladı. Sözcü, Avrupalı liderlerin Birleşmiş Milletler, Rusya ve Amerika’yla beraber Filistin’e yardım etmelerini sağlayacak mekanizma konusunda da anlaşmak üzere olduklarını kaydetti.

Hamas örgütü Filistin Yönetimine geldiğinden bu yana Batılı ülkeler Filistin’e yardımları askıya aldı. Avrupa Birliği ve Amerika, Hamas’ı terörist örgüt sayıyor.

Bu arada Amerika, Filistinlilere insani yardım sevki için bir mekanizma oluşturmak amacıyla Avrupalılar’ın yaptığı çalışmaları engellediği yolundaki iddiaları yalanladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Filistinlilere insani yardım sevki için Avrupalılar’la işbirliği yapıldığını belirtti ve Filistin halkının içine düştüğü mali krizden, uluslar arası koşullara uymayı reddeden Hamas hükümetini suçladı.

Öte yandan İsrail ordusu, Filistinli militanların bugün erken saatlerde Gazze’den İsrail’e en az beş roket fırlattığını ancak, roketlerin zarara yol açmadığını bildirdi.

XS
SM
MD
LG