Erişilebilirlik

İsrail Misilleme Yapmaya Hazırlanıyor


İsrail, Filistinli militanların iki İsrail askerin ölümü, birinin de kaçırılmasıyla sonuçlanan saldırısına, askeri misillemeyle karşılık vermeye hazırlanıyor.

İsrail güvenlik kabinesi dün gece yaptığı olağanüstü toplantıda Gazze’deki militanlara karşı İsrail kuvvetlerinin operasyon düzenlemesini kabul etti.

Başbakan Ehud Olmert misillemenin kuvvetli olacağını ve bir iki günle sınırlı kalmayacağını söyledi. Saldırının hemen ardından tank, helikopter ve zırhlı araçlarla takviye edilen İsrail kuvvetleri Gazze’ye girdi.

Hükümet toplantısında kaçırılan İsrail askerinin serbest bırakılması için diplomatik yolların denenmesini kabul etti. Olmert askeri yetkililerden kaçırılan askerin Gazze dışına kaçırılmasını önlemelerini de istedi.

Gazze yakınlarındaki bir İsrail tankına düzenlenen saldırıda kaçırılan İsrail askerini arama çalışmaları sürüyor.

Çıkan çatışmada iki İsrail askeri ve üç Filistinli militan ölmüştü. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, saldırıdan Filistin hükümetini sorumlu tuttu. Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas saldırıyı kınarken, kaçırılan askere zarar verilmemesi çağrısında bulundu. Hamas Hükümeti ise militanlardan askeri serbest bırakmalarını istedi.

Saldırıyı Hamas’ın askeri kanadı Halkçı Direniş Komiteleri üstlendi. Militanların, İsrail tarafına Gazze’den tünel kazarak geçtiği belirtildi.

XS
SM
MD
LG