Erişilebilirlik

Bağdat'ta Mezhep Çatışmaları: 60 Ölü


Irak polisi, Bağdat'ın Sünni mahallelerinden birinde 42 kişinin maskeli silahlı kişiler tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Silahlı kişilerin Cihad mahallesinde yollarda sahte kontrol noktaları kurarak ve sokaklarda dolaşarak Sünni olduğunu belirledikleri 42 kişiyi öldürdüğü bildiriliyor.

Olayın meydana geldiği bölge, dün bomba yüklü bir araçla girişilen saldırıda iki kişinin öldüğü Şii camisinin yakınında. Bazı Sünni liderler Sünnileri hedef alan cinayetlerin Şii lider Mukteda El Sadr'a bağlı, Mehdi Ordusu adlı militan grup tarafından işlendiğini söylüyor. Ancak El Sadr'ın yardımcıları bu iddiayı reddetti.

Irak polisi Sünni mahallesindeki cinayetlerden birkaç saat sonra Bağdat'ın merkezindeki bir Şii camisi yakınında bomba yüklü iki aracın infilak etmesi sonunda 17 kişinin öldüğünü, en az 38 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bu arada Bağdat'ın kuzeyinde dokuz direnişçinin Irak kuvvetleri tarafından öldürüldüğü bildirildi. Amerikan askeri yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya Kadahimiya'da düzenlenen operasyon sırasında iki direnişçi yaralı olarak ele geçirildi, yedisi de yakalandı.

Öte yandan Irak parlamentosunun Sünni üyesi Taysir el Meşhedani'yi 1 Temmuz günü kaçıran silahlı kişiler, Amerikan kuvvetlerince tutuklanmış olan 25 Şii'nin serbest bırakılmasını istedi. Kadın parlamenter ve yedi koruma görevlisi Bağdat'ın Şii mahallelerinden birinde kaçırılmıştı.

XS
SM
MD
LG