Erişilebilirlik

Soruşturma Üç Kıtada Sürdürülüyor


İngiltere'den Amerika'ya gelen uçakları hedef alacağı bildirilen terörist komployla ilgili olarak üç ayrı kıtada güvenlik makamları işbirliği yapıyor.

İngiliz ve Pakistan makamları 10 ayrı uçağı sıvı patlayıcılarla düşürme yönünde komplo yaptıkları iddiasıyla 30'dan fazla kişiyi gözaltına aldı. Bunların 23'ü, Perşembe günündenberi Londra'da gözaltında tutulan Pakistan asıllı İngiliz vatandaşları. Bu kişilerden birinin, Pakistan'da tutuklu bulunan Raşid Rauf adlı İngiliz vatandaşının kardeşi olduğu bildiriliyor. Yetkililer, iki kardeşin, Afganistan'daki El Kaide varlığı konusuna ilişkin bir soruşturma nedeniyle gözaltında tutulduğunu söylüyor.

İngiliz polisinin, Pakistan'dan, İngiltere'deki komploculara gelen ve planı derhal uygulamalarını isteyen telefon mesajı üzerine harekete geçtiği bildiriliyor.

Amerikalı terörle mücadele yetkilileri de FBI'ın, komploda olası Amerikan bağı konusunda araştırma yaptığını söyledi. Bu amaçla, İngiliz şüphelilerin, Amerika'yla yaptıkları telefon konuşmaları gözden geçiriliyor.

İngiltere'deki Müslüman gruplar ve bazı İngiliz politikacılar, İngiltere'nin Irak ve Lübnan konusunda izlediği dış politikanın, bütün sivilleri tehdit eden aşırı eğilimleri körüklediği yönünde açıklama yaptı. Bu grupların Başbakan Tony Blair'e gönderdiği açık mektupta hükümetin terörle mücadele için daha çok çaba harcaması ancak bunu yaparken masum sivilleri hedef almaması istendi.

XS
SM
MD
LG