Erişilebilirlik

Lübnan'a Yaklaşık 1 Milyar Dolar Vaadedildi


İsveç hükümeti, Stockholm’de düzenlenen uluslararası konferansta Lübnan’a 940 milyon doların üzerinde acil yardım vaadi yapıldığını açıkladı.

İsveç Dışişleri Bakanı Jan Eliasson, yardım vaadinde, beklenenin iki katına ulaşıldığını açıkladı.

Lübnan Başbakanı Fuat Siniora, konferansta yaptığı konuşmada savaşın son 15 yılın yeniden yapılanmasını yerle bir ettiğini söyledi. Başbakan ülkesinin yeniden imarı için milyarlarca Dolara ihtiyaç olduğunu söyledi ancak acil olarak yarım milyar dolarlık yardım istedi. Siniora, yardımın Hizbullah’ın eline geçmeyeceğini belirtti. Lübnan başbakanı, savaşın turizm, tarım ve sanayide milyarlarca dolarlık gelir kaybına yol açtığını söyledi.

Konferansa 50’den fazla ülke ve çok sayıda yardım kuruluşunun temsilcisi katıldı. Avrupa Birliği 54 milyon Dolar yardım vaadinde bulunurken, Birlik üyesi ülkelerin ek yardım vaadettikleri bildirildi. Türkiye'nin de Lübnan'a 10 milyon Dolarlık yardım vaadinde bulunduğu bildiriliyor. Amerika 230 milyon Dolar sağlarken Suudi Arabistan ve Kuveyt'in vaadettikleri yardım miktarının, 1 milyar Doların üstünde olduğu haber veriliyor. Amerika'nın vaadettiği yardıma 25,000 ton buğday ve askeri eğitim olanakları ve teçhizat sağlamak da dahil bulunuyor.

XS
SM
MD
LG