Erişilebilirlik

Bağdat'ta Bayram Öncesi Kanlı Saldırı


Bağdat’ta Ramazan bayramı için alışveriş yapanların gittiği bir pazarda düzenlenen bombalı saldırıda en az 9 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan Bağdat’ın kuzeyindeki Bakuba’da yeni polis adaylarını taşıyan bir konvoya direnişçiler saldırdı. Saldırıda 15 polis adayı öldü.

Irak’taki Amerikan ordusu tarafından yapılan açıklamadaysa, çatışmada yaralanan iki askerin Cumartesi günü öldükleri açıklandı. Bu şekilde, Irak’ta Ekim ayı içinde hayatını kaybeden Amerikan askerlerinin sayısı 80’e yükseldi.

New York Times gazetesine açıklama yapan Amerikalı yetkililer, Bush Yönetimi’nin Irak hükümetinin asayiş konusunda daha fazla rol alması amacıyla bir takvim hazırladığını bildirdi. Beyaz Saray bu haberi yalanladı.

Haftasonunda Irak stratejisini üst düzey danışmanları ve komutanlarla değerlendiren Başkan Bush, Amerika’nın Irak’taki hedefinin değişmediğini açıklamıştı.

Dün ayrıca, İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in kocası Prens Phillip, Irak’ın güneyinde görev yapan İngiliz askerlerine sürpriz bir ziyarette bulundu.

XS
SM
MD
LG