Erişilebilirlik

Irak'ta Bu Ay 103 Amerikan Askeri Öldü


Irak’ta bu ay içinde ölen Amerikan askerlerinin sayısı, dün 100’ü aştı. Ekim ayı, Ocak 2005’ten beri Amerikan ordusunun en fazla kayıp verdiği ay oldu. Savaşta şimdiye kadar yaklaşık 2800 Amerikan askerinin öldüğü tahmin ediliyor.

Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Irak'ta giderek artan şiddet eylemleriyle Kongre seçimleri arasında doğrudan bağlantı olduğu görüşünde. Cheney, Irak'ta faaliyet gösteren el Kaide militanlarıyla Sünni ve Şii direnişçilerin terör eylemlerini artırarak seçim sonucunu etkilemeye çalıştıklarını öne sürdü.

Bu arada Irak genelinde dün meydana gelen saldırılarda toplam 70 kişi hayatını kaybetti. Sadece Bağdat’ta Şiilerin oturduğu Sadr semtinde girişilen tek bir bombalı saldırıda 30 kişi öldü, çoğu ağır olmak üzere en az 60 kişi de yaralandı. Sadr semti Şii militanların kalesi olarak biliniyor.


Öte yandan Amerikan Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, Bağdat’a sürpriz bir ziyaret yaparak, başbakan ve diğer üst düzey yetkililerle görüştü. Görüşmelerde askeri ve siyasi işbirliği konusu ele alındı.



XS
SM
MD
LG