Erişilebilirlik

Bülent Ecevit Toprağa Verildi


Eski Başbakan Bülent Ecevit’in naaşı, Gülhane Askeri Tıp Akademsi (GATA), Demokratik Sol Parti Genel Merkezi ve Türkiye Büyük Millet Meclisinide düzenlenen törenlerden sonra Devlet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

GATA’da yapılan törene Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve üst düzey askeri personel katıldı.

Demokratik Sol Parti Genel Merkezi’nde yapılan törende, bir dakikalık saygı duruşunun ardından DSP Genel Başkanı Zeki Sezer bir konuşma yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan devlet törenine eşi Rahşan Ecevit, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, eski Cumhurbaşkanları Kenan Evren ve Süleyman Demirel, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Hürparti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, eski başbakanlar Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller, KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve ABD Büyükelçisi Ross Wilson katıldı.

Bülent Ecevit’in cenazesi, Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazından sonra Devlet Mezarlığına defnedildi. 81 il ve Kuzey Kıbrıs’tan kavanoz içerisinde getirilen topraklar Ecevit’in mezarına serpildi.

Yüzbinlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde “Halkçı Ecevit” ve “Türkiye Laiktir Laik Kalacak” şeklinde sloganlar atıldı.

XS
SM
MD
LG