Erişilebilirlik

Irak'ta Bakanlara Suikast Girişimi


Bağdat’ta Şii iki bakan suikast girişiminden sağ kurtuldu.

Sağlık bakan yardımcısı Hakim el-Zamily, konvoyunun Bağdat’ın merkezinde pusuya düşürüldüğünü ve iki korumasının öldürüldüğünü açıkladı.

Yine bugün Gençlik Bakanı Muhammed’in Oreybi’nin konvoyuna da saldırı düzenlendi. Konvoy, Bağdat’ın güneyinde giderken yol kenarına yerleştirilen bir bomba patladı. Olayda yaralanan olmadı.

Öte yandan Iraklı ünlü bir televizyon yıldızı, Bağdat’ta otomobiliyle giderken açılan ateş sonucu öldü. Velid Hasan, kara mizah yaptığı fıkralarıyla şiddetten bunalmış Irak halkını biraz olsun rahatlatıyordu.

Bu arada yine Bağdat’ta polis üniforması giymiş kişiler tarafından kaçırılan 14 kişinin cesetleri bulundu. Elleri arkadan kelepçelenmiş bir şekilde bulunan cesetlerde işkence izlerine rastlandı. Polis, ölülerin Sünni olduğuna ve Pazar gecesi Dora mahallesinde kaçırıldıklarına inanıyor.

Öte yandan Amerikalı askerler Bağdat’ın Sadr mahallesinde operasyon düzenledi. Çatışmalar sırasında bir camii hasar gördü; ancak kimsenin tutuklanmadığı bildiriliyor. Askerler, Iraklı sivilleri kaçırıp işkence eden bir hücrenin üyelerini arıyor.

XS
SM
MD
LG