Erişilebilirlik

İsrail Misillemeye Hazırlanıyor


İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in, Filistin roket saldırılarına misilleme yapılıp yapılmaması konusunu görüşmek üzere, bugün güvenlik yetkilileriyle biraraya gelebileceği bildiriliyor.

Filistinli militanlar Gazze’den İsrail’e dün altı roket saldırısı düzenledi.

Saldırıda, Sderot kentinde iki çocuk yaralandı. Aşkelon kentini hedef alan bir roket ise, tehlikeli maddelerin depolandığı bir deponun yakınına düştü.

Savunma Bakanı Amir Peretz Başbakan’a, Filistin’den saldırılara karşı misilleme yapmama politikasını gözden geçirme önerisinde bulundu.

Bu arada İsrail hükümeti, Batı Şeria’da yeni bir yerleşim biriminin inşasını onayladı. Yetkililer, Kudüs’ün kuzeyinde kurulacak birimin inşaatına birkaç hafta içinde başlanacağını açıkladı. Yeni yerleşim birimine geçen yıl Gazze’den tahliye edilen İsrailliler yerleştirilecek.

Filistin yönetimi sözcüsü kararı kınadı, Mahmut Abbas ve İsrail başbakanı Ehud Olmert arasında varılan anlaşmaya ters düştüğünü bildirdi.

Öte yandan Olmert’in, gelecek hafta Sina’da Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüşeceği açıklandı. Mısır, Filistinli militanlarla İsrail arasında tutuklu takası için arabuluculuk yapıyor.

XS
SM
MD
LG