Erişilebilirlik

Bush Tarih Belirlemeyi Reddediyor


Başkan Bush, Temsilciler Meclisi'nde gelecek hafta görüşülecek olan ek savaş bütçesinde, Amerikan askerlerinin Irak'tan çekilmesi konusunda bir tarih belirlenecek olursa yasayı veto edeceğini tekrarladı.

Bush Cumartesi günleri yaptığı radyo konuşmasında böyle bir süre belirlemeyi savunanların, sözkonusu yasa tasarısını, Amerikalı komutanların işine karışmak ve teröre karşı savaşla ilgisi olmayan alanlarda iç harcamaları arttırmak için bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

Savunma Bakanı Robert Gates'in son günlerde Kongre'de dile getirdiği görüşü tekrarlayan Bush, askerlerin geri çekilmesi için tarih belirlemenin, düşmana, Amerika'nın Irak'tan çıkması için ne kadar beklemesi gerektiğini ilan etmek demek olacağını savundu.

Temsilciler Meclisi'ndeki tasarı şu andaki şekliyle Irak'taki Amerikan askerlerinin Eylül 2008'e kadar çekilmesini öngörüyor.

Başkan Bush'un konuşmasına Demokrat Parti adına cevap veren Washington Senatörü Patty Murray, savaşı sona erdirme zamanının geldiğini ve Iraklıların kendi gelecekleriyle ilgili sorumluluğu artık devralmaları gerektiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG