Erişilebilirlik

Taha Yasin Ramazan da İdam Edildi


Irak’ın eski lideri Saddam Hüseyin’in yardımcısı Taha Yasin Ramazan bu sabah asılarak idam edildi. Ramazan 1982 yılında 148 Şii’nin öldürülmesindeki rolü nedeniyle geçen yıl Saddam ve altı diğer yetkiliyle birlikte idama mahkum edilmişti. Saddam ve iki diğer yetkili daha önce idam edilmişti.

Bu arada Irak’ta düzenlenen bir kamuoyu araştırması Amerikan işgalinden dört yıl sonra halkın geleceği giderek karanlık gördüğünü gösteriyor.

Iraklılar’ın yüzde 86’sı bir yakınının şiddet eylemlerinde öleceğine inanıyor. Ankete göre, Amerika’ya güven duyan Iraklıların oranı sadece yüzde 18.

Her 10 Iraklı’dan altısı yaşamlarının kötüye gittiğini söylerken, sadece üçte biri gelecek yıl durumun daha iyi olacağını umuyor.

İki yıl önce yapılan bir ankette ise halkın yüzde 71’i hayatından memnun olduğunu ve geleceğin daha iyi olacağını beklediğini söylemişti.

Bu arada Bağdat ve Kerkük’te dün düzenlenen bombalı saldırılarda yaklaşık 20 kişi öldü.

Polis, Kerkük’ün farklı yerlerinde üçü araca yüklü bombalar, biri de havan topu ile girişilen saldırılarda en az 13 kişinin öldüğünü, 35 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Bağdat’ın merkezinde bir Şii camii önünde patlayan bomba ise beş kişinin ölümüne 15 kişinin de yaralanmasına yolaçtı.

XS
SM
MD
LG