Erişilebilirlik

Lale Akgün Alo Washington'a Katılacak


Lale Akgün Alman Federal Parlamentosu’ndaki beş Türk kökenli milletvekilinden biri. Seçim bölgesi Köln´de büyük bir oy oranıyla yüzde 43,8 ile yeniden seçilen ve ikinci kez meclise girmeye hak kazanan Lale Akgün, özellikle islamiyet, kadın ve uyum konularındaki sivri çıkışlarıyla tanınıyor.

Sosyal Demokrat Partili Lale Akgün, yarın akşam, Alo Washington programında konuğumuz olacak.

1953 yılında İstanbul´da doğan Lale Akgün, henüz dokuz yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya´da bulur kendini. Başarlı bir eğitim süreci sonunda Marburg Üniversitesi’nde tıp ve psikoloji eğitimi alır. 1987 yılında ise Köln Üniversitesinde doktorasını tamamlar. Bilim alanında adımlar atarken siyasetin basamaklarını da bir bir çıkmaya başlar Dr. Lale Akgün.

1981 de Alman vatandaşlığına geçen ve bir yıl sonra da Sosyaldemokrat Parti SPD üyesi olan Akgün, sosyal alanda yaptığı çalışmalarını siyasi arenaya taşımayı amaçlar. Disiplinli oluşunu ve bildiği doğruları söylemekten çekinmemesini başarının anahtarı olarak gösteren Lale Akgün, bazen bu yüzden de eleştirilerin hedefi oluyor.

Lale Akgün görüşleri ve etnik kökeninden dolayı kendisine yönelik bazı kesimlerden gelen tepkilere alışmış.

Akgün 2009’daki Federal Seçimlerde bir kez daha aday olmayı, ikinci milletvekilliği döneminden sonra ise İstanbul’a geri dönmeyi planlıyor.

Cem Dalaman'ın haberini yukarıdaki Windows Media bağlantısına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

Lale Akgün Alo Washington'a Katılacak

Çarşamba akşamları TSİ 21:30'da yayınlanan Alo Washington’da telefonlarınızı bekliyoruz.

Programa katılıp, Lale Akgün'e soru sormak için: Türk Telekom’dan 115 milletlerarası arama numarasını çevirin. Santrale, Amerika’da 001-202-619-3861 numarada Amerika'nın Sesi'nden Eda Dikmen'le ödemeli olarak görüşmek istediğinizi söyleyin.

Böylece ücret ödemeden Amerika'nın Sesi Washington stüdyolarına bağlanmış olacaksınız.

4 Nisan Çarsamba akşamı saat 21.30’dan itibaren Alo Washington’da telefonlarınızı bekliyoruz.

XS
SM
MD
LG