Erişilebilirlik

Barzani: 'TSK PKK Mevzilerini Bombaladı'


Irak'ın kuzeyindeki özerk Kürt yönetiminin lideri Mesud Barzani, Türk askerlerinin bugün (Pazar) PKK mevzilerini topçu ateşine tuttuğunu açıkladı. Ancak Barzani, askerlerin Irak topraklarına girmediklerini bildirdi.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Türkiye'nin, PKK'nın terör eylemlerine karşı kuzey Irak'a kuvvet gönderme konusunda ihtiyatlı davranması çağrısında bulundu.

Asya bölgesiyle ilgili bir güvenlik konferansına katılmak üzere Singapur'da bulunan Gates, bugün (Pazar) gazetecilerle konuşurken Türkiye'nin, Irak'tan sınırı geçerek giren ve saldırılar düzenleyen teröristlerle ilgili kaygılarını anlayışla karşıladığını söyledi. Ancak Amerika Savunma Bakanı, Türkiye'ye Irak'ın kuzeyinde tek yanlı askeri operasyon düzenlememesi için çağrıda bulundu ve Washington'un, terör sorununu kendi toprakları içinde kontrol altına alması için Türkiye'yle birlikte çalışmak istediğini belirtti. Gates bir soru üzerine, bu konuda Türkiye'yle temas halinde olduklarını, ABD'nin PKK Terörüyle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Joseph Ralston'un çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüğünü söyledi.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki de dün Erbil'de yaptığı açıklamada Türkiye'yi sınır ötesi operasyon yapmaması için uyarmıştı.

XS
SM
MD
LG