Erişilebilirlik

Irak'ta Yedi İranlı Gözaltına Alındı


Başkan Bush, İran’ın, Irak’ta Amerikan askerlerine saldıran militanları silahlandırmaya son vermesi gerektiğini açıkladı.

Bush, İran’ın Orta Doğu’da uzun bir süredir sorun yaratan ülke olduğunu ve dünyada da, terörizme destek veren ülkelerin başında geldiğini söyledi.

Başkan, Irak’taki komutanlara, Tahran’ın “kan dökücü faaliyetlerine” karşı harekete geçmeleri için talimat verdiğini belirtti.

Bu açıklamanın ardından Amerikan birliklerinin Bağdat’ta bir otelde, 7 İran vatandaşını gözaltına aldığı açıklandı. İran Büyükelçiliği, tutuklananların çoğunun, Irak’ı ziyaret eden Enerji Bakanlığı personeli olduğunu savundu. İranlıların gözleri bağlı ve kelepçeli olarak kaldıkları otelden çıkarıldıkları ve askerlerin bu kişilere ait bagaj ve bilgisayarlara el koydukları görüldü.

İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad, dün yaptığı konuşmada, Irak’ta bir iktidar boşluğu ortaya çıktığını belirterek, Tahran’ın komşu ülkelerin de yardımıyla bu boşluğu doldurmaya hazır olduğunu söyledi.

Ahmedinejad söz konusu boşluğun, Amerika’yı kastederek, “işgalcilerin ” siyasi güçlerini hızla kaybetmesinden kaynaklandığını ileri sürdü.
XS
SM
MD
LG