Erişilebilirlik

Bush Asker Sayısını Azaltma Kararını Açıkladı


Başkan Bush Irak’ta başlıca güvenlik hedeflerine ulaşıldığı için askerlerden bir bölümünün artık çekilebileceğini açıkladı.

Bush dün akşam televizyonda yaptığı konuşmada, Irak’ta başarı derecesi arttıkça geri çekilecek asker sayısının da artacağını belirtti.

Bush Irak’ta başarının Amerika’nın güvenliği için kritik bir önem taşıdığını; ayrıca kazanılacak bir başarının, El Kaide’nin bu ülkede sığınak sağlamasını engelleyeceğini ve İran’ın yıkıcı emellerine de set çekeceğini savundu.

Başkan Bush dün akşamki konuşmasında, Irak’taki 168 bin Amerikan askerinden 5 bin 700’ünün Aralık ayına kadar geri çekileceğini açıkladı. Beyaz Saray çekilecek kuvvetlerin Irak’tan bu ay içinde ayrılmaya başlayacağını bildirdi.

Bush, Amerikan ve Irak kuvvetlerinin her ay Irak’ta yakaladığı ya da öldürerek etkisiz hale getirdiği direnişçi sayısının bin 500’ü aştığını bildirdi.

Bush, geleceğini tehdit eden teröristlere ve aşırı uçlara karşı Irak’a yardım etmenin Amerika’nın manevi ve stratejik sorumluluğu olduğunu da kaydetti. Bütçeyi kabul ve petrol gelirlerinin paylaşılması alanlarında, Irak hükümetinin başarılı olduğunu beliren Başkan, fakat uzlaşma ve bazı yasaları geçirmede daha çok çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG