Erişilebilirlik

Al Gore Amerika'yı Eleştirdi


Eski Amerika Başkan Yardımcısı Al Gore, Bali’de İklim Konferansı’nda ilerleme sağlanamamasından başta Amerika’yı sorumlu tuttu.

Gore, delegelere, Amerika imzalamasa da bir anlaşmaya varmaları çağrısında bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, Gore’un sözlerinin yapıcı olmadığını öne sürdü. Perino, uzlaşma taslağının sera etkisine yol açan gazlarda ne kadar indirime gidilmesi gerektiğini belirlediğini, bunun da bazı ülkeleri şaşırttığını ve kaygılandırdığını belirtti.

Avrupa Birliği ve çoğu ülke, sera etkisi yapan gazların salınımının, yüzde 25 ile yüzde 40 oranında azaltılmasının hedeflenmesini istiyor. Amerika, Kanada ve Japonya, bu hedeflerin sonuç bildirisinde yer almasına karşı çıkıyor.

Avrupa Birliği, Amerika’nın tutumu nedeniyle önümüzdeki ay yapılacak küresel ısınma görüşmelerini boykot etme tehdidinde bulundu. AB, Bali’deki iklim konferansının başarısız kalması durumunda, Amerika’da yapılacak olan toplantının anlamsız olacağı görüşünde.

Birleşmiş Milletler, Amerika’yla Avrupa Birliği arasındaki anlaşmazlığın, görüşmelerin başarısızlığa uğramasına neden olacağı uyarısında bulundu.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG