Erişilebilirlik

İsrail - Filistin Görüşmesi Yine Sonuçsuz


İsrail ve Filistinli yetkililer arasındaki barış görüşmelerinin dün yapılan ikinci turunda da bir ilerleme sağlanamadı.

Filistinli heyet, İsrail, yeni yerleşim inşaatı planından vazgeçmedikçe, aralarındaki temel sorunları görüşmeyi reddediyor. Filistinliler İsrail’den 2003 yılında hazırlanan Yol Haritası adlı barış planına uymasını istiyor. Plan İsrail’in yerleşim inşaatlarına bir an önce son vermesini şart koşuyor. Aynı planın Filistinlilere de, militanların saldırılarını önleme koşulu dayattığını savunan İsrail, Filistinlilerin bu koşulu yerine getirmediğini öne sürüyor. Filistinli görüşmeci Saib Erekat ikinci tur görüşmenin de zorlu geçtiğini açıkladı.

Öte yandan İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, barış sürecini ele almak üzere üzere bu hafta sonuna doğru biraraya gelecek.

Filistinli yetkililerin yanısıra Mısır da, İsrail’in Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da yeni konut inşa etme planını şiddetle eleştirdi. Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt, inşa planlarının İsrail’in barış görüşmelerindeki ciddiyetine gölge düşürdüğünü ve bu konuda uluslararası arabulucuları uyardığını söyledi.

XS
SM
MD
LG