Erişilebilirlik

Borsalarda Düşüş Sürüyor


Amerikan borsalarında, ekonomik yavaşlama kaygılarının yol açtığı düşüş tüm dünya borsalarını etkiledi. Avrupa ve Asya borsalarında dün yaşanan büyük düşüşlerin ardından, Uzak Doğu borsaları bu sabah da gerilemeye devam etti.

Avustralya, Japonya, Singapur ve Güney Kore borsaları yüzde 4’le 8 arasında değer kaybetti. Dün de Avrupa, Asya ve Latin Amerika borsaları tarihlerinin en büyük bir günlük düşüşlerine sahne oldu. New York Borsası resmi tatil nedeniyle dün kapalıydı.

Uluslararası Para Fonu Başkanı Dominique Straus Kahn durumu, ciddi olarak niteledi ve tüm sanayileşmiş ülkelerin Amerikan ekonomisindeki yavaşlamadan etkilendiklerini söyledi.

Başkan Bush Amerikan ekonomisinin yavaşlamasını önleyecek 145 milyar Dolarlık bir paket önerdi. Plan Amerikalılar’ın vergi yükünü düşürüp harcama yapmalarını sağlayarak, ekonomiyi canlandırmaları esasına dayanıyor. Ancak Uluslararası Para Fonu Başkanı dünya borsalarının, açıklanan planın başarısına kuşkuyla baktıklarını söyledi.

Amerikan borsaları son haftalarda, kredi darlığı, tüketicilerin yüksek borç miktarları, petrol fiyatlarının artması ve konut piyasalarının daralması nedeniyle değer kaybediyordu.

XS
SM
MD
LG