Erişilebilirlik

Alman Otomobilleri Başka Ülkelerde Üretilecek


Otomobil tutkunları için, “Made in Germany” etiketi taşıyan araçlar, özellikle teknolojik açıdan yenilikçi çözümleri nedeniyle tercih nedenidir. Ancak yakın bir gelecekte Alman markası otomobillerin çoğu Almanya dışında üretilecek.

Otomotiv sanayisi Almanya’nın en önemli ekonomi sektörlerinden biri. Her yedi çalışandan biri bu sektörde istihdam ediliyor, ihracatın yüzde 40’ı otomotiv sektörü tarafından gerçekleştiriliyor. Her yıl Almanya’daki üretim tezgahlarından yaklaşık 6 milyon otomobil çıkıyor, Alman firmaları yurtdışında da 4,8 milyon araç üretiyor. Ancak birkaç yıl içinde bu sayıların tamamen değişmesi bekleniyor. Center Automotive Research CAR adı altında yapılan bir araştırmaya göre Alman araba üreticileri, ülkede yaptıkları montaj oranını son beş yıl içinde üçte birlere kadar düşürmüş durumda. Sürekli artan akaryakıt fiyatları ve motorlu taşıt vergileri iç piyasada yeni araba satışlarını önemli oranda ve olumsuz olarak etkilerken, üretimin daha ucuz ülkelere kaydırıldığı dikkati çekiyor. CAR araştırmasına göre Audi, Mercedes-Benz, Porsche ve VW gibi Alman otomotiv devleri özellikle Asya’da yeni üretim olanakları ararken, BMW araştırmanın sonuçlarını vurgulamak istercesine, geçen gün 8 bin 100 işçisini çıkaracağını açıkladı. Gerekçe ise maliyetleri azaltmak ve şirket karlılığını arttırmak. Geçen yıl cirosunu yüzde 14 arttırak 56 milyar Euro’ya çıkaran BMW’nin yöneticisi Norbert Reithofer ileride ayakta kalabilmek için bu yolu seçmekten başka alternatifleri olmadığını söylüyor.

BMW’nin ardından diğer firmalarda da işten çıkarma haberlerinin önümüzdeki aylarda devam edeceğinden yola çıkılıyor. Araştırmacılar gelecek 10 yıl içinde otomobil endüstrisinde Almanya’da 150 bin civarında istihdam alanının ortadan kaldırılacağı, bu sayıda çalışanın da işini kaybedeceği sonucuna varıyor. Metal iş sektöründeki işçileri temsil eden IG Metall sendikası yönetim kurulundan Nafız Özbek, BWM’nin kararının Almanya’da sektörde deprem etkisi yapacağından yola çıkıyor.

Almanya’da otomobil sektöründe çalışan Türk sayısı 50 bin civarında, bunların büyük bir bölümü şimdi çaresiz bir durumda işlerini kaybetme korkusu yaşıyor.

Almanya’nın çalışma pazarı çelişkili bir dönemden geçiyor. Büyük tröstler bir yandan personel sayısını azaltırken diğer yandan da kalifiye eleman arıyor. Mühendis ve teknisyen açığının 100 bin civarında olduğu ülkede rekabet baskısı şirketleri yeni arayışlara itiyor.
XS
SM
MD
LG