Erişilebilirlik

Bağdat'ta Patlama Oldu


Amerika Başkan yardımcısı Dick Cheney daha önce açıklanmayan Bağdat ziyaretine başlarken başkentte bir patlama meydana geldi. Cheney’nin Bağdat’a varışından kısa süre sonra duyulan patlama konusunda ayrıntılı açıklama yapılmadı.

Iraklı yetkililer ve Amerikalı komutanlarla görüşmek için Bağdat'ta bulunan Cheney ise, Amerika'nın Irak'a verdiği desteğin değişmeyeceğini söyledi. Dick Cheney bu açıklamayı Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile görüşmesinin ardından yaptı. Başkan yardımcısı bu görüşmeden önce de Amerika'nın Irak'taki kuvvetlerinin komutanı Orgeneral David Petraeus ile bir araya gelmişti.

Cheney 10 gün sürecek Orta Doğu gezi gezisi kapsamında Oman, Suudi Arabistan, İsrail, Batı Şeria ve Türkiye’de temaslarda bulunacak. Gezide Orta Doğu barış görüşmelerinin yanı sıra, Suriye-Lübnan gerginliği, İran’ın bölgedeki nüfuzu ve petrol fiyatlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Bu arada, Cumhuriyetçi Başkan adayı Senatör John McCain de Iraklı yetkililer ve Amerikalı komutanlarla görüşmek üzere bugün Bağdat’ta bulunuyor.

XS
SM
MD
LG