Erişilebilirlik

Sarkozy'yi Uğurlama Töreninde Trajedi


İsrail - Filistin temaslarını tamamlayan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin uğuralama töreni sırasında bir İsrailli asker intihar etti. Yetkililer, suikast girişimi ihtimalini reddetti. Olayla ilgili olarak soruşturma yapılıyor.

Ortadoğu'daki temaslarını tamamlayan Sarkozy, Kudüs’ün İsraillilerle Filistinliler arasında paylaşılması gerektiğini söyledi.

Kudüs’ün Hristiyanlar, Müslümanlar ve Museviler için kutsal olduğunu vurgulayan Sarkozy, tek başına kimsenin kente sahip olamayacağını belirtti.

Sarkozy, Batı Şeria’nın Beytüllahim kentinde yaptığı konuşmada İsrail’i Filistin topraklarında yeni yerleşim birimleri inşasına son vermeye de çağırdı.

Kudüs muhabirimiz Elif Ural'ın haberini yukarıdaki bağlantıya tıklayarak dinleyebilirsiniz.

Bu arada, İsrail askerleri Batı Şeria’da gece yarısı düzenledikleri operasyonda iki Filistinli militanı öldürdü.

Askeri sözcü, Nablus’ta öldürülen militanlardan birinin İsrail’e saldırı planlama suçundan arandığını söyledi.

İslami Cihad örgütü, üyelerinden Tarık Cuma’nın çatışmada öldürüldüğünü doğruladı. Örgüt, birkaç saat sonra misilleme olarak Gazze’den İsrail’in güneyine iki roket attı. Sidero kasabasını hedef alan saldırıda yaralanan olmadı.

İsrail hükümeti, roket atışlarını geçen hafta Hamas’la varılan ateşkesin ihlali olarak niteledi. Hamas ise ateşkes anlaşmasına bağlı olduğunu bildirdi.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG