Erişilebilirlik

Adaylar ve Yardımcıları Mitinglerde


Demokrat Parti başkan adayı Barack Obama ve yardımcısı Joe Biden ile Cumhuriyetçi Parti başkan adayı John McCain ve yardımcısı Sarah Palin bugün farklı eyaletlerde seçim mitingi düzenliyor.

McCain bugün Pennsylvania eyaletinde kampanya yapıyor. McCain, başkan yardımcısı adayı olarak Palin'i seçtiğini dün açıklamıştı. Ulusal arenada fazla tanınmayan Alaska Valisi Sarah Palin muhafazakar görüşleriyle öne çıkıyor. 44 yaşındaki Palin, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan yardımcılığı adaylığına yükselen ilk kadın oldu. Bazı uzmanlar genç bir siyasetçi olduğu için Palin'in McCain kampanyasına dinamizm getireceğini düşünüyor ve kadın olarak bazı kadın seçmenlerden destek bulacağını hesaplıyor.

Ancak bazı uzmanlar deneyimsiz bir siyasetçi olan Palin'in riskli bir seçim olduğu görüşünde. Bazı gözlemciler, McCain kampanyasının Palin'i seçerken Demokrat Parti içindeki bölünmeyi dikkate aldıklarını düşünüyor. Cumhuriyetçiler, Demokrat Parti içindeki bazı kadın seçmenlerin New York Senatörü Hillary Clinton'un başkan yardımcılığı adaylığına seçilmemesi nedeniyle Obama'ya tepkili olduğunu, bu nedenle Kasım ayındaki genel seçimlerde Cumhuriyetçilere oy verebileceğini düşünüyor. Ancak Clinton yanlısı kadınların, kadın olsa bile Palin gibi muhafazakar görüşlü bir siyasetçiye destek vermesi beklenmiyor.

Demokrat Parti tarafındaysa başkan adayı Barack Obama ve yardımcısı Joe Biden bugün Ohio eyaletinde kampanya yapıyor.

Gallup şirketi tarafından yayınlanan bir ankette, Demokrat Parti Ulusal Kurultayı'ndan sonra Obama'nın McCain'in 8 puan önüne geçtiği görülüyor. Amerika'da gövde gösterisi niteliğinde olan kurultaylardan sonra adaylar anketlerde belli oranlarda destek artışı görürler.

Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kurultayı Pazartesi günü Minnesota eyaletinin Minneapolis-St. Paul kentinde toplanacak.

XS
SM
MD
LG