Erişilebilirlik

Musul'da Patlama: 4 Ölü


Musul’da bir arca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir polis öldü, dört sivil de yaralandı. Saldırıyı üstlenen olmadı.

Diyala ilinde yerel güvenlik güçlerin bir lideri evinden kaçırıldı. Kaçırılan liderin akibeti bilinmiyor.

Öte yandan Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ülkesinin Irak hükümetiyle şeffaf siyasi ve diplomatik ilişkileri olduğunu söyledi.

Rice, bu açıklamayı Amerika’nın Irak Başbakanı Nuri El Maliki’ yi gizlice takibe aldığı yolundaki iddialar üzerine yaptı. Ancak Rice, iddiaya ilişkin soruları doğrudan yanıtlamaktan kaçındı sadece iki ülkenin bilgi paylaşımında bulunduğunu söyledi.

Irak hükümeti konuyla ilgili olarak Amerika’dan açıklama isteyeceğini bildirmişti.

Bu arada Irak’taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı Orgeneral David Petraeus’un, bu ay sonunda görevini Korgeneral Raymond Odierno’ya bırakacağı bildiriliyor.

16 Eylül’de görevi devralacak olan Korgeneral Odierno, bu yılın başında Irak’taki iki numaralı komutan olarak görev yapmıştı.

Orgeneral Petraeus, Ekim ayında Amerikan Merkez Komutanlığı’na geçiyor. Bu makamda Petraeus Batı Afrika ve Irak’la Afganistan’ı da içeren Orta Asya’dan sorumlu olacak.

Başkan Bush, yarın Irak ve Afganistan’daki Amerikan kuvvetlerinin sayısı ile ilgili bir konuşma yapacak.

Konuşmanın yapılacağı Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino tarafından açıklandı.

Amerikalı yetkililer, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanının Bush’a bu yıl Irak’tan asker çekmeye ara verilmesi ve Ocakta sadece bir tugayın çekilmesini tavsiye ettiklerini bildiriyor.

XS
SM
MD
LG