Erişilebilirlik

İslamabad'da Bombalı Saldırı


Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Marriot Oteli'nin önünde büyük bir patlama meydana geldi. Görgü tanıkları bomba yüklü bir kamyonun otelin dışındaki güvenlik noktasına çarptığını bildiriyor.

İlk gelen haberlere göre saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var. Kayıp olan yüzlerce kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Patlamadan sonra otelde gaz sızıntısı sonucu yangın çıktı. Saldırıyı üstlenen olmadı.

Yetkililer, bunu İslambad'daki en büyük saldırı olarak niteliyor.

Beyaz Saray saldırıyı kınadı.

Pakistan'ın Devlet Başkanı Ali Asıf Zerdari, saldırıdan birkaç saat önce Parlamento'da yaptığı konuşmada, ülkesinde terörle mücadelenin süreceğini söylemişti.

Pakistan'da Saldırılar Sürüyor

Bu arada, Pakistan'ın kuzeybatısında Mir Ali kasabası yakınında bir askeri konvoya düzenlenen intihar saldırısında üç asker, biri çocuk üç sivil hayatını kaybetti.

Bu saldırıdan birkaç saat sonra Güney Veziristan'da Vana kasabasına ilerleyen bir askeri konvoy mayına çarptı. Bu saldırıda da iki asker öldü, üç asker yaralandı.

Bu saldırıları kimin düzenlediği bilinmiyor.

Zerdari: Egemenliğimizin İhlaline İzin Vermeyiz

Zerdari Parlamento'da yaptığı konuşmada ayrıca yabancı kuvvetlerin hükümetin onayı olmadan Pakistan topraklarında operasyon düzenlemesine izin vermeyeceğini söyledi.

Pakistan'ın yeni devlet başkanı, 'terörle mücadele' adı altında yabancı askerlerin Pakistan'ın egemenliğini ihlal etmesine imkan verilmeyeceğini kaydetti.

Zerdari, Pakistan'ın terörle mücadele planını da açıkladı. Plana göre, Pakistan hükümeti, şiddeti reddeden örgütlerle barış anlaşması yapacak, aşiret bölgelerine kalkınma yardımı gönderecek ve askeri güce son çare olarak başvuracak.

Zerdari konuşmasında siyasi konulara da değindi. Yeni devlet başkanı ekonomik sorunlara öncelik vereceğini, kadın haklarında ilerleme sağlanması için çalışmalarda bulunacağını söyledi.

Zerdari ayrıca devlet başkanının Parlamento'yu feshetme yetkisinin elinden alınması için bir komisyon oluşturulması çağrısında bulundu.


XS
SM
MD
LG