Erişilebilirlik

Bush Son Kez BM'de Konuştu


Başkan Bush, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada teröre karşı verilen savaşta BM ve diğer uluslararası kuruluşlara her zamankinden çok ihtiyaç olduğunu söyledi.

BM’de son konuşmasını yapan Bush, Irak ve Afganistan’da verilen savaşlarda başarı elde edildiğini ancak Suriye ve İran gibi ülkelerin hala teröre destek verdiğini belirtti.

Teröristlerin ideolojisine karşı çıkılması gerektiğini vurgulayan Bush, Taleban’ın Afganistan’da yönetimi yeniden ele geçirmesine izin verilmemesi çağrısında bulundu.

Irak’ta ilerleme kaydedilmesine rağmen zorlu bir mücadele verildiğini belirten Bush, Amerika’nın Gürcistan’ı Rusya ile süren uyuşmazlığında desteklemeye devam ettiğini tekrarladı.

Bush, BM’i Kuzey Kore ve İran’a nükleer programlarıya ilgili olarak yeni yaptırımlar uygulamaya da çağırdı.

Bush, konuşmasında dünya liderlerine Amerika’nın mali krizi kontrol altına almaya kararlı olduğu yolunda güvence verdi.

Başkan Bush, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari’ye, İslamabad’daki terör saldırısının kurbanları için başsağlığı dileklerini sundu.

New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısı sırasında Zerdari’yle biraraya gelen Bush, Pakistan’ı yakın ve önemli dost ülke’ diye tanımladı. Bush Amerika’nın Pakistan’ın güvenliği ve refahına yardımcı olmak istediğini söyledi.

Bu arada Bush, Zerdari’nin kendisine, Pakistan’ın kendini savunma hakkı olduğunu söylediğini bildirdi.

Zerdari ayrıca Bush’a, ülkesindeki demokratik sürece destek verdiği için teşekkür etti. Pakistan Başbakanı, ülkesini terörizmden kurtarma sözü de verdi.

Cumartesi günü İslamabad’daki Marriott Oteli önünde patlayan bomba yüklü araç en az 60 kişinin ölümüne yolaçmıştı.



XS
SM
MD
LG