Erişilebilirlik

IMF: Ekonomik Durgunluğun Eşiğindeyiz


Uluslararası Para Fonu Başkanı dünyanın ekonomik durgunluğun eşiğinde olduğunu söyledi.

Dominique Strauss Kahn, sorunun küresel bir sorun olduğunu belirtti ve tüm dünya ülkelerinetek taraflı adımlar atmaktan kaçınmaları çağrısında bulundu.

IMF Başkanı, dün yedi merkez bankasının eşgüdümlü olarak faiz indirimine gitmelerini buna örnek gösterdi ve ekonomik durgunluğungelecek yılın ortalarına kadar sürebileceğini bildirdi.

IMF ve Dünya Bankası'nın Washington'daki yıllık olağan toplantıları öncesikonuşan Dominique Strauss Kahn, gelişmekte olan ülkelere yardım için özel bir fon oluşturulduğunu da açıkladı.

Bu arada dünya borsalarında bugün ciddi bir değişiklik olmadı. Avrupa borsalarında sabah saatlerinde gözlenen yükseliş yerini düşüşe bırakırken, New York ve Tokyo borsalarında da bir miktar düşme oldu.

Dün, Amerika, İngiltere, İsviçre, İsveç ve Kanada Merkez Bankalarıyla Avrupa Merkez Bankası, faiz oranlarını indirmişti. Eşgüdümlü karar, Uluslararası Para Fonu’nun dünya ekonomisiyle ilgili uyarısını izliyor.

Strauss-Kahn'ın France-2 kanalına verdiği demeçle ilgili haber ve TÜSİAD Paris Temsilcisi Serap Atan'ın Paris muhabirimiz Arzu Çakır'a yaptığı değerlendirmeyi yukarıdaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG