Erişilebilirlik

ABD Hindistan'a Soruşturma Ekibi Gönderdi


Amerika Hindistan’ın Mumbai kentindeki saldırıları soruşturan Hint yetkililere yardımcı olmak üzere bu ülkeye bir ekip gönderdiğini açıkladı. Ancak Amerikalı yetkililer ekibin hangi birimlerden ya da kaç kişiden oluştuğu hakkında ayrıntılı açıklama yapmadı.

Başkan Bush yaklaşık 175 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının sorumlularını bulma konusunda Hindistan’a her türlü desteği vereceklerini söyledi. Bush, haftalık radyo konuşmasında Hint halkının Amerika’ya bu konuda güvenebileceğini kaydetti.

Terör saldırılarını “şiddet ve vahşet” olarak niteleyen Bush, son sözü söyleyenin terörizm olmayacağını belirtti. Bush, dirençlli ve güçlü bir toplum olan Hindistan halkının bu sınavdan da geçeceğine inandığını da söyledi.

Başkan Bush Hindistan’daki Amerikalı diplomatlarla video konferans aracılığıyla irtibat kurduklarını ve gelişmelerden Barack Obama’yı da haberdar ettiklerini belirtti. Barack Obama dün Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile bir telefon görüşmesi yapmıştı.

Bu arada Amerika Dışişleri Bakanlığı Amerikan vatandaşlarını Hindistan’a gitmemeleri konusunda uyardı. Bakanlık ülkedeki Amerikalıların da mümkün olduğu kadar dışarıya çıkmamaları ve kalabalık yerlere girmemeleri gerektiğini belirtti.


XS
SM
MD
LG