Erişilebilirlik

Otomobil Şirketlerine Yardım


Amerikan otomotiv sektörünün kurtarılması için Kongre liderleriyle Beyaz Saray arasında yapılan görüşmelerin "yapıcı" olduğu bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, otomobil şirketlerine yapılacak devlet yardımının geri ödeneceği konusunda güvence istediklerini vurguladı.

Kongre yetkilileri General Motors, Ford ve Chrysler şirketlerine 15 - 17 milyar dolar arasında kredi verilmesini öngören bir plan üzerinde çalışıyor. Yetkililer bu miktarın otomobil üreticilerini iflastan kurtaracağını belirtiyor. Bu kaynağın, otomobil şirketlerinin daha verimli araçlar üretmesi için hazıralanann teşvik paketinden ayrılacağı bildirildi.

Otomobil şirketleri üzerindeki denetimi arttırması beklenen planın detayları üzerindeki görüşmeler devam ediyor, ancak oylamanın önümüzdeki hafta yapılabileceği bildirildi.

Otomobil şirketlerinin kurtarılması çağrısında bulunan kesimler bu sektörün her 10 Amerikalı'dan birine doğrudan veya dolaylı olarak istihdam sağladığına dikkati çekiyor. Dün açıklanan istihdam verileri de kurtarma paketinin onaylanması çağrılarını arttırdı.

Kasım ayında Ameirka'da 533 bin kişi işini kaybetti. Bu son 34 yılın en kötü rakkamı oluyor. Amerika’da bu yıl şimdiye kadar 1 milyon 900 bin kişi işini kaybederken işsizlik oranı yüzde 6,7’e çıktı.

Beyaz Saray işsizlik raporundan kaygı duyduğunu açıklarken yeni Başkan Barack Obama, ekonomik krize acil bir kararlılıkla müdahele edilmesi gerektiğini ancak sorunun çözümünün zaman alacağını söyledi.

Obama Umut Vermeye Çalışıyor

Amerika'nın 44. Devlet Başkanı Barack Obama Amerikan ekonomisinin yeniden kontrol altına alınabileceğini söyledi. Haftalık radyo konuşmasını yapan Obama, yaklaşık iki milyon kişinin işini kaybetmesine neden olan durgunluğa rağmen güvence vermeye çalışıyor.

Obama, ekonomiyi canlandırma planının istihdamı arttıracağını ve ekonomiyi güçlendireceğini söyledi.

İktidara geldikten sonra büyük adımlar atacağını söyleyen Obama, devlet dairelerinde tasarrufu sağlayacağını, okullara ve altyapıya yatırım yapacağını belirtti.

XS
SM
MD
LG