Erişilebilirlik

Hamas da Ateşkes İlan Etti, İsrail'e Bir Hafta Süre Tanıdı


Hamas örgütü, ateşkes ilan ettiğini duyurdu ve askerlerini çekmesi için İsrail’e bir hafta zaman tanıdı.

Hamas liderlerinden Musa Ebu Marzuk, bu süre içinde militanların saldırmayacakları sözünü verdi. Ateşkes ilanına rağmen Hamas İsrail’in güneyine üç füze daha attı.

İsrail de bir gün önce ateşkes ilan etmiş ve ateskes bu sabahtan (Pazar) itibaren yürürlüğe girmişti. İsrail’in ateşkesinden sonra da Hamas füze saldırılarına devam etti. Bunun üzerine İsrail uçakları da füze rampalarını hedef alan misilleme saldırıları düzenledi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ateşkesin hassas olduğuna dikkati çekerek, Hamas’ın saldırılarını sürdürmesi halinde misilleme yapmaktan kaçınmayacaklarını açıkladı. Olmert, ateşkesi “dakikası dakikasına” izlediklerini de bildirdi.

Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail’in üç hafta boyunca Gazze’ye sürdürdüğü operasyonda ölen Filistinlilerin sayısının bin 200’e ulaştığını açıkladı. Son olarak Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’daki enkazın altından yaklaşık yüz ceset daha çıkarıldı. Operasyon süresince üçü sivil, 13 İsrailli de öldü. Operasyonun başından bu yana çok sayıda Filistinli bombardımanda hasar gören evlerine dönmeye başladı.

XS
SM
MD
LG