Erişilebilirlik

Dünya Liderleri Şarm el Şeyh'de 'Gazze'de Ateşkesi' Görüştü


Dünya liderleri ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, İsrail ve Hamas arasında sürdürülebilir barış sağlama çabalarını görüşmek üzere bugün Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinde biraraya geldi.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin evsahipliği yaptığı zirveye İsrail ve Hamas temsilcileri katılmadı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban, hassas ateşkesi sürdürülebilir barışa çevirmek için İsrail ve Hamas’tan çaba göstermesini istedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır’a hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, İsrail’in dün (Cumartesi) ilan ettiği tek yanlı ateşkesi “Olumlu bir adım” diye niteledi ve bu ülkeye, tüm askerlerini Gazze’den çekmesi çağrısında bulundu.

Zirveye İngiltere Başbakanı Gordon Brown da katılıyor. İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Douglas Alexander, televizyonda yaptığı açıklamada, Londra hükümetinin Gazze’ye insani yardım amaçlı 30 milyon dolar daha göndereceğini duyurdu.

Avrupa Birliği dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti de Hamas’a yaptığı çağrıda, bu örgütün ateşkese derhal ve koşulsuz olarak katılmasını istedi.

XS
SM
MD
LG