Erişilebilirlik

Obama Ekonomiyi Teşvik Planına Destek İstiyor


Başkan Barack Obama Amerikan ekonomisine yeniden canlılık kazandırmak için önerdiği dev boyuttaki teşvik planıyla, ülke sorunlarını sadece parayla çözmeyi değil, Amerika'yı yeniden yapılandıracak programlara yatırım yapmayı hedeflediğini söyledi.

Başkan olarak ilk haftalık radyo konuşmasını yapan Obama, 825 milyar Dolarlık yatırımı öngören planından bazı çevrelerin kuşku duymasını anlayışla karşıladığını belirtti.

Ancak Obama eğer hiçbir şey yapılmazsa Amerika'da işsizlik oranının iki haneli rakamlara yükselebileceği ve ekonominin bir trilyon Dolar değerinde küçüleceği uyarısında bulundu.

Başkan Amerikan Kongresi'nde her iki partiye bağlı üyelerin plan üzerinde son çalışmaları yaptığını ve Amerikan Yeniden Canlanma ve Yatırım Planı'nın bir ay içinde onaylanmasını beklediğini söyledi.

ABD Başkanı, planın 3'le 4 milyon kişiye yeni istihdam imkanı yaratmayı, temiz alternatif enerji kaynakları geliştirmeyi, sağlık hizmetleri ve eğitim alanlarında reformu ve Amerika'nın her yerinde alt yapı tesislerinin yeniden inşasını ya da onarılmasını hedeflediğini bildirdi.

Obama, bu plan çerçevesinde harcamaların tamamen şeffaf bir şekilde yapılacağını söyledi. Başkan, Amerikan halkının, ödediği vergilerin nasıl harcandığını, Internette, recovery.gov sitesine giderek izleyebileceğini bildirdi. Obama, devlet kuruluşlarında gereksiz harcama ve israfı önleyeceklerini kaydetti.

Barack Obama, ülkenin, partizanlığı bir yana bırakıp birlikte çalışması halinde Amerika'nın, mevcut ekonomik krizden daha güçlenmiş ve daha müreffeh olarak çıkacağı konusunda kuşkusu olmadığını söyledi.

Amerikan Kongresi'nin bazı Cumhuriyetçi üyeleri, planın, Amerikan ekonomisine yeniden canlılık kazandırıp kazandıramayacağı konusunda kuşkulu olduklarını belirtiyor.




XS
SM
MD
LG