Erişilebilirlik

Moskova, Rusya-ABD İlişkilerinin Düzeltilmesine Sıcak Bakıyor


Rusya Başbakan Yardımcısı Sergey İvanov Amerika’nın ülkesiyle ilişkileri düzeltme isteğini, çok olumlu bulduklarını açıkladı.

İvanov bu açıklamayı, dün Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden’la, Münih’teki güvenlik toplantısından önce yaptı. Biden bir gün önce Münih’teki konuşmasında, Rusya-Amerika ilişkilerindeki tehlikeli gidişatı durdurmak istediklerini belirtmişti.

Eski Sovyet cumhuriyetlerinin NATO’ya alınması ve Amerika’nın Avrupa’ya füze savunma sistemi yerleştirme çalışmalarından ötürü, son yıllarda Washington-Moskova ilişkilerinde soğukluk yaşanıyor.

Biden ayrıca, Münih’te, Gürcistan cumhurbaşkanıyla görüştü. Gürcistan’ın NATO’ya üyeliği konusundaki bir soruyu da Biden, buna Tiflis hükümetinin karar vereceğini belirterek, yanıtladı.
Başkan Yardımcısı Biden, Obama yönetiminin askeri kuvvetin yerine diplomasi, demokrasi ve kalkınmaya ağırlık vereceğini, ancak gerekirse kuvvet kullanmaktan da kaçınmayacağını söyledi. Joe Biden Münih’teki konuşmasında, kuvvet kullanma durumunda bunu NATO müttefikleriyle Rusya’ya danışarak yapacaklarını kaydetti.

XS
SM
MD
LG