Erişilebilirlik

Londra'daki Zirveye Geri Sayım Başladı


İngiltere başbakanı Gordon Brown dünyanın en büyük 20 ekonomisinin küresel krizle mücadelede iyi ilerleme sağladığını söyledi.

Bu hafta Londra’da yapılacak Yirmiler Grubu öncesi konuşan Brown, grup üyesi her ülkenin faizleri indirme, vergileri azaltma ve harcamaları arttırma gibi ekonomiyi canlandıracak önlemler aldığını belirtti.

Zirvede ekonomiyi yeniden canlandırmak için ek teşvik paketlerine destek kararı çıkması beklenmiyor. Amerika Başkanı Barack Obama ile İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Londra’daki zirve öncesinde yeni teşvik paketleri hazırlanması konusunda diğer ülkeleri iknaya çabalıyordu.

Ancak Financial Times gazetesine sızdırılan bir belge zirvede bu tür bir kararın alınmasına yönelik hazırlık yapılmadığını ortaya koydu. Belgeye göre zirvede ek teşvikler yerine, serbest ticareti engelleyecek adımlar atılmaması ve bankacılık sektörüne daha fazla kontroller getirilmesi yönünde karar çıkacak.

Londra’da Başbakan Brown ile görüşen Avustralya Başbakanı Kevin Rudd da yeni teşvik paketlerinin ancak zirveden sonra gündeme alınabileceğini söyledi.

XS
SM
MD
LG