Erişilebilirlik

Kongre'den Obama'ya Türkiye Mektubu


Amerikan Kongresinin 29 üyesi Başkan Barack Obama’ya bir mektup göndererek Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirmesini istedi.

Demokrat ve Cumhuriyetçi milletvekillerinden oluşan grup, Obama’yı Amerika, Türkiye ve dünyayı ilgilendiren güvenlik sorunu karşısında Türk liderlerle daha yakın işbirliği yapmaya çağırdı.

Mektupta Başkan’ın Türkiye’nin Ermenistan’la ilişkileri normalleştirme, Avrupa Birliği’ne üye olma ve PKK terörüyle mücadele çabalarına destek olması da istendi.

Obama’nın 6-7 Nisan tarihleri arasında Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesi gönderilen mektupta Amerika’nın öndegelen NATO müttefikiyle daha yakın ikili ilişkiler kurması teşvik edildi. Mektubun gönderilmesine Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili Üyesi Robert Wexler öncülük etti. Mektuba destek verenler arasında Temsilciler Meclisi üyeleri Ed Whitfield, Kay Granger ve Alcee L. Hastings de bulunuyor.

Mektupta Obama’nın ilk denizaşırı seyahatine Türkiye’yi de dahil etmesinin iki ülke arasındaki ilişkilerin öneminin bir kanıtı olduğu belirtiliyor.

XS
SM
MD
LG