Erişilebilirlik

Meksika: 'Domuz Gribi Vakaları Azalıyor'


Meksika sağlık bakanı, domuz gribi hastalığına yol açan H1N1 virüsü vakalarının gerilemeye başladığını duyurdu.

Jose Angel Cordova, geçen hafta zirveye çıkan kritik vaka sayısında azalma olduğunu, ancak tedbiri elden bırakmamak gerektiğini bildirdi.

Amerikan Hastalıklarla Mücadele ve Kontrol Merkezi’nden bir yetkili, Meksika’dan gelen haberleri olumlu karşılamakla birlikte salgının etkisini yitirdiğini söylemek için çok erken olduğunu belirtti. Dr. Anne Schuchat, virüsün ne kadar bulaşıcı olduğunu öğrenemediklerini, önümüzdeki günlerde daha fazla kritik vaka ve ölüm beklediklerini açıkladı.

Salgının ortaya çıktığı Meksika’da resmi rakamlara göre 19 kişi öldü, 487 kişi de hastalandı. 17 ülkede H1N1 vakaları olduğu açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü, salgın tehdit derecesini henüz artırmayacağını bildirdi. Tehdit derecesi küresel salgının bir derece altı olan 5’te tutuluyor. Örgüt, hastalıkla mücadele amacıyla gelişmekte olan 72 ülkeye 2 buçuk milyon kutuya yakın ilaç gönderdi.

Amerika’nın yeni Sağlık Bakanı Kathleen Sebelius da, hastalık için henüz aşı geliştirmeyi düşünmediklerini açıkladı.

Mısır'da Tüm Domuzlar İtlaf Ediliyor

Öte yandan Mısır hükümetinin ülkedeki tüm domuzların itlaf edilmesi kararı üzerine, Kahire dışında polisle domuz çiftçileri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 12 kişi yaralandı.

Mısır’da domuz gribi vakasına henüz rastlanmadı. Dünya Sağlık Örgütü de hastalığın hayvanlardan insanlara geçtiği yönünde bir gösterge olmadığını savunuyor.

Mısır’da domuzlar nüfusun yüzde 10’unu oluşturan Hıristiyan azınlık tarafından yetiştiriliyor.

XS
SM
MD
LG